Vad kan du om Stockholms musikalliv?

Viktor Rydberg Gymnasium sätter upp ”Jekyll & Hyde” i januari, men det är långt ifrån den enda musikalen i Stockholm. Vad vet du om scenerna, stjärnorna och uppsättningarna i Stockholm?

Möbeljättens mål: Alla produkter klimatvänliga år 2030

Ikea utlovar en rad klimatfrämjande åtgärder i sin nya hållbarhetsstrategi. Målet är att alla produkter ska bestå av återanvänt eller förnyelsebart material till år 2030. Dessutom ska andelen växtbaserad mat öka i restaurangerna och alla engångsprodukter av plast försvinna.

Lena Pripp Kovac, hållbarhetschef Inter Ikea, och Torbjörn Lööf, koncernchef Inter Ikea.

Svenska tech-miljoner till sociala entreprenörer i Östafrika

Den svenska stiftelsen Optimizer Foundation har i dagarna gjort sin fjärde investering inom socialt entreprenörskap i Östafrika. – Vårt fokus är underfinansierade områden inom utbildning och hälsa. Vi vill gärna satsa på bolag som vi tror kan ha en stor positiv inverkan och lösa ett lokalt problem, säger styrelseordförande Helena Riese Harstad.

Zachary Ndegwa inspekterar sina grödor utanför Meru i östra Kenya. Föräldrarna lärde honom att bruka jorden enligt traditionella metoder. Nu har han lärt sig att effektivisera sitt jordbruk, bland annat genom en utbildningsapp som i dag har 800.000 användare i Kenya.